لوگو موبایل

طراح سایت کیست؟ وظایف این تخصص چیست؟

طراح سایت
آنچه در این مقاله می‌خوانید:

هدف از نگارش مقاله ی پیش رو، شناخت طراح سایت و تخصصی است که به آن می پردازد. عموما طراح سایت یا وب مستر، به کسی گفته می شود که به صورت کاملا تخصصی، صفحات وب را برای یک کسب و کار اینترنتی، پایه ریزی می نماید.

تخصص طراح سایت عمدتا پیرامون بارگذاری صفحات وب سایت ها از طریق دانش برنامه نویسی و سیستم های مدیریت محتوا می گردد. آنان اطلاعات را مورد پردازش دقیق قرار داده و سپس بر اساس نوع تبلیغات و زمینه ی فعالیت سایت، اقدام به پیاده سازی استراتژی های خود می نمایند.

طراح سایت چه کسی است؟

همانگونه که پیشتر نیز اشاره کردیم، عنوان طراح سایت به کسی اطلاق می شود که از طریق عناصر مرتبط با زیبایی شناسی، موجبات ارتقاء یک صفحه ی وب را فراهم می نمایند. ما در شبانه روز، شاید به ده ها سایت برای دستیابی به اهداف گوناگون سر بزنیم و بعد با بی میلی فراوان، اقدام به ترک آنها کنیم.

دلیل ترک کردن چنین صفحاتی همانا عدم برخورداری از جلوه های بصری یا طراحی نامناسب است. یک طراح سایت حرفه ای، هدف کاربران و بازار هدف را به خوبی آنالیز می نماید و به واسطه ی ارائه ی ایده های جدید و مدرن، صفحات وب را می سازد.

گاهی اوقات طراح سایت برای رسیدن به مقصود خود، از زبان کد نویسی بهره می جوید و بعضی اوقات نیز الزامی برای آن نمی بیند. چرا که مهمترین کار برای طراحی، استفاده از از ایده های نوین و خلاقانه ای است که باعث افزایش بازدید سایت می شوند.

افرادی که طراحی سایت را به صورت حرفه ای انجام نمی دهند، بیشتر تمرکز خود را روی کد نویسی متمرکز می نمایند اما نمی دانند تنها کسی در این حرفه موفق می شود که بتواند رضایت مدیر سایت و کاربران را جلب نموده و در این مسیر نیز هنرمندانه گام بردارد.

به منظور شفاف سازی هرچه بهتر این موضوع می توان گفت که کار اصلی کدنویسی، توسعه دادن وب است. لذا مهارت و دانش طراح سایت، بر روی اصل زیبایی بصری استوار است.

در نهایت می توان گفت که طراحی سایت، یکی از جمله موثرترین روش های بازاریابی از طریق آنلاین است. از مدیران و کارفرمایان گرفته تا هر شخص حقوقی یا حقیقی که میل به رشد در زمینه ی شغلی و حرفه ای خود دارد، لازم است زمینه ی کاری خود را به شکلی کاملا گسترده به بازار هدف خود معرفی نماید. چرا که تنها از همین مسیر است که می تواند رقبای خود را کنار زده و جایگاه اول را در قله ی باشکوه موفقیت، کسب نماید.

طراح سایت چه کسی است؟
طراح سایت چه کسی است؟

وظیفه ی طراح سایت

موضوع بررسی وظیفه ی طراح سایت را اینگونه آغاز می کنیم. بسیاری از افراد، علاقه ی زیادی به جهان فناوری و  تکنولوژی دارند. علاقه ی وافر به به حیطه ی برنامه نویسی، طراحی و در حال کلی تر، سیستم عامل های مختلف وابسته به آنها، چنین افرادی را به سمت طراح سایت شدن هدایت می کند.

از سمت و سویی دیگر، هر طراح سایت دارای یک سری وظایف مشخص است که تمام آنها برای طراحی تخصصی وب سایت لازم و ضروری می باشند. طراحان باید بتوانند ابتدا به ساکن، آنچه که قصد پایه ریزی اش را دارند، در ذهن خود مجسم نموده و سپس خود را به جای بازدیدکنندگان قرار دهند. 

با توجه به نوع طراحی وب سایت که می تواند آموزشی، تبلیغاتی، دولتی، خبری فروشگاهی و .. باشد، طراح سایت وظیفه دارد که ایده های نو و جذابی که از ذهنش تراوش می کند را در صفحه ی وب سایت مورد نظر، بارگذاری نماید.

ما به طور کلی وظایف طراح سایت را به صورت تیتر وار، چنین تقسیم بندی نموده ایم:

  • اهمیت قائل شدن به نظر مشتری یا کارفرما و استفاده از ایده های او
  • برآورده نمودن تمام انتظارات معقول مشتریان در زمینه ی جلوه های بصری سایت
  • ایجاد یک برنامه ریزی مدون و دقیق در مورد نوع طراحی مورد نظر، انتخاب افکت ها، پالت رنگی، فونت، بک گراند و …
  • پایه ریزی صفحات با نظم و شفافیت، به منظور جلب نظر کاربران و ایجاد فضایی جذاب
  • تعبیه نمودن محلی مناسب برای نمایش دادن فایل های صوتی، عکس ها و ویدئوها
  • تست نمودن سایت پس از اتمام فرآیند طراحی
  • تسلط بر کدنویسی یا طراحی سایت با وردپرس
  • تحویل به موقع پروژه به کارفرما و بارگذاری دقیق آن بر روی سرور
وظیفه ی طراح سایت
وظیفه ی طراح سایت

چرا جامعه به طراح سایت نیاز دارد

نیاز به طراح سایت در این جهان مدرن که اینترنت بیش از نیمی از نیاز مردم آن را پاسخ می دهد، در تمامی عرصه ها می تواند باعث رشد و ترقی یک کسب و کار و نهایتا خود جامعه باشد.

طراح سایت، نیاز مهم جامعه ی این روزگار است؛ چرا که به کمک او می توان تمام زوایای کسب و کار را به لحاظ مجازی افزایش داد و رشد اقتصادی هر نهاد و شرکتی را رقم زد.

بسیاری از افراد هستند که در بازار سنتی و آفلاین مشغول به کار می باشند و اما بازدهی لازم از طریق فروش را به دست نمی آورند. در حالی که می توان به کمک یک وب مستر کاربلد و با تجربه، به سرعت وارد دنیای آنلاین شد و با راه اندازی سایت فروشگاهی و یا هر نوع دیگری از آن، طی مدت زمانی کوتاه، کسب و کار پر رونقی را خلق کرد.

گفتنی است که روزانه بیش از 70 هزار سایت طراحی می شود که همگی توسط متخصصین این حوزه راه اندازی می شوند و همین امر نشان از پذیرش این افراد توسط جامعه و مقبولیت کاری آنها دارد.

موضوع مهمی که می توان در خصوص طراحی سایت بیان کرد، به کارگیری و امکان پذیزش جوانانی پرتلاش، خلاق و با اراده در این فرآیند است. چرا که استقبال بی نظیر مشتریان و کارفرمایان، نشان دهنده رونق بالای این کسب و کار می باشد. یک طراح سایت، قدرت این را دارد که در زیرمجموعه ی شرکت های بزرگ و مطرح فعالیت کند و یا به شکل کاملا شخصی و پروژه محور، این مسیر را پیش ببرد.

در هر صورت باید گفت که با گذراندن دوره های تخصصی و کسب تجربه و گسترش زمینه ی خلاقیت، می توان بهترین نتیجه را در این حرفه به دست آورد. این موضوع را فراموش نکنید که طراح سایت، به یک فرد غیر قابل حذف در جامعه تبدیل شده که بسیاری از اورگان ها و شرکت ها را از لحاظ اینترنتی و یا سئو، پشتیبانی می کند.

چرا جامعه به طراح سایت نیاز دارد
چرا جامعه به طراح سایت نیاز دارد

مهارت لازم برای تبدیل شدن به طراح سایت

انتخاب شغل طراح سایت، می تواند به یک حرفه ی  بسیار هیجان انگیز و مفرح تبدیل شود اما بسیاری مهارت های حرفی ای و ویژگی های منحصر به فرد نیز وجود دارند که برخورداری از آنها لازمه ی تمامی متخصصین این زمینه است. برای اینکه فردی بتواند به یک طراح سایت حرفه ای تبدیل شود، باید برخی نکات را بداند که به اختصار، چنین می باشند:

  • برخورداری از سطح بالایی از سواد رایانه ای و رسانه ای
  • برخورداری از ذوق و سلیقه ای خلاق به منظور طراحی های ذهنی و تخیلی
  • توجه به جزئیات محیط پیرامون
  • توانایی گسترش ایده های ذهنی
  • برخورداری از صبر و انعطافی بالا
  • برخورداری از مهارت حل نمودن خلاقانه ی مسائل
  • توانایی مدیریت زمان و کار در مهلت های تعیین شده
  • توانایی مشارکت در کارهای تیمی و ارتباطی
  • توانایی کسب مهارت یا برخورداری از آن در زمینه ی کسب و کارها، مدیریت مشتری و بازار هدف
  • توانایی بررسی بازار هدف و زمینه ی فعالیت شرکت سفارش دهنده

فرقی ندارد که به دنبال طراح سایت می گردید یا خودتان می خواهید به این حرفه وارد شوید. اگر شما نیاز به نگارش محتوا و یا ویرایش محتواهای موجود در سایت های مشتری محور را دارید، بی شک نیازمند مهارت نوشتاری و ارتباطی بالایی نیز خواهید بود. طراحی سایت نیز چنین است. علاوه بر بازار هدف، طراحان وب باید قادر باشند با توسعه دهندگان وب، متخصصین امور بازاریابی و سایر طراحان، سئوکار ها و … ارتباط برقرار نمایند.

اگر کسی در شرکتی تحت عنوان طرح سایت و یا به صورت فریلنسری کار کند، باید درک درست و منطقی از بودجه ی تعیین شده برای پروژه و اهداف تجاری خود داشته باشد. دقیقا با همین شناخت است که کسی می تواند در مقوله ی تصمیم گیری برای پذیرش پروژه و پیاده سازی استراتژی های بازاریابی روی آنها، موفق عمل نماید.

مهارت لازم برای تبدیل شدن به طراح سایت
مهارت لازم برای تبدیل شدن به طراح سایت
نتیجه گیری

همانگونه که بیان داشتیم نیاز شما به عنوان یک کسب و کار به طراح سایت، مبرم و اساسی است. چندین سال گذشته افراد برای رفع نیاز های ضروری و غیر ضروری خود در شهر راه می افتادند و به سختی می توانستند به برخی از آنها پاسخ دهند. اما در روزگار امروز، می توان تنها با سرچ یک کلمه ی ساده، با انبوهی از خدمات دهندگان در زمینه های مختلف آشنا شد. 

بی شک اگر به عنوان یک کسب و کار، از قافله ی بازاریابی آنلاین عقب بمانید، رقبای شما با سرعت نور جایگزین خواهند شد. اگر نظر ما را می خواهید، همین حالا شروع کنید و با مراجعه به سایت سئوکار، ساخت سایت خود را به بهترین متخصصین این زمینه بسپارید. 

مجموعه ی نابرده طی مدت ها فعالیت بهینه در امر دیجیتال مارکتینگ، توانسته بسیاری از کسب و کارها را به سمت فروش بهتر و بیشتر سوق دهد. مسیری که بی شک، هدف و غایت تمامی مشاغل است.

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

دیدگاه خود را بنویسید